Big Data With Hadoop/spark - Eduvision

Published Jan 25, 21
5 min read

Persoonlijke Effectiviteit - Schouten & Nelissen University Of School

Kunstmatige intelligentie zijn systemen die zelflerend zijn door het gebruik van algoritmes - wat is data analyse . Een paar concrete voorbeelden van zelflerende systemen zijn: De aanbevelingen van series of afspeellijsten die je krijgt van Netflix of Spotify; Een navigatie-app die je de beste route kan geven van punt A naar punt B; Siri en Cortana die onze persoonlijke assistentes zijn; De chatbots bij online winkelen; Personalisatie van je social media timeline.

Ze leren zelf beslissingen te nemen, voorspellingen te maken en zichzelf aan te passen op basis van ervaringen. Door de hoeveelheid data dat tegenwoordig beschikbaar is, leren systemen steeds sneller en meer. Ze leren jouw patronen als mens te herkennen en proberen op basis hiervan steeds beter bij jouw voorkeuren en interesses aan te sluiten.

Big Data Hadoop Developer Training & Course

Tijd over? Met deze gratis online cursussen ben je straks nog beter in je  werk   De Volkskrantvolkskrant.nlOnline cursus Digitale Tools #2 - Blijven Lerenblijvenleren.net


We vertrouwen tegenwoordig al op veel systemen die voor ons beslissingen maken of suggesties geven in ons dagelijks leven. Ze maken het ons makkelijker en hebben dus al veel impact op ons leven. Maar we zijn eigenlijk nog maar net begonnen. Door middel van kunstmatige intelligentie is de beste schaker ter wereld verslagen door een computer.

Maar er zijn meer toepassingen voor AI. Sommige experts in Kunstmatige intelligentie hebben zich als doel gesteld om de 1,3 miljoen mensen die jaarlijks ter wereld omkomen door een verkeersongeluk grotendeels te kunnen voorkomen door zelfrijdende auto’s. Want de meeste ongevallen komen door menselijk gedrag, zoals dronken achter het stuur rijden of afgeleid zijn.

Devops Certification - Devops Training - Netherlands

Hoe cultuur, geloof, intuïtie en waarden & normen meegenomen kunnen worden binnen kunstmatige intelligentie (KI) om passende beslissingen te nemen, zoals bijvoorbeeld in de zorg met zorgrobots. Een geïmplanteerde chip in ieders lichaam om je eigen gezondheid bij te houden en hiermee veel sneller ziektes op te sporen. Een robotrechter die zonder menselijke fouten als vermoeidheid of vooroordelen, beslissingen kan nemen Een robot die zelf vliegtuigen kan besturen.

Dit vakgebied raakt vele andere vakgebieden zoals psychologie, taalkunde, antropologie (culturen) en sociologie (gedrag van mensen in groepen). Ook draait het om filosofie, want ethiek wordt steeds belangrijker. De risico’s van kunstmatige intelligentie zijn er en het is van belang om te onderzoeken welke ethische standaarden er ontwikkeld moet worden; wat laten we wel toe en wat niet en waarom? In de opleiding ga je terug naar de basis.

Opleidingen En Trainingen E-sporter - Nationale Beroepengids

Het eerste jaar is het meest brede en algemene jaar van de opleiding. De basis staat vooral centraal en het grootste gedeelte hiervan is voornamelijk programmeren en wiskunde. Daarbij krijg je snufjes van psychologie, taal en het brein. In jaar 2 kan je bij de meeste universiteiten al richtingen kiezen.

De richtingen die je bij de meeste universiteiten kan kiezen zijn: Gericht op de intelligentie van systemen. Voorbeeld ‘Hoe kunnen machines leren? Gericht op taal in machines. Voorbeeld ‘Wiskunde en taal hebben een andere logica en opbouw. Je leert deze kennen en te vergelijken. Welke talige logica’s kun je vertalen naar wiskundige logica? En kunnen computers taal zo leren begrijpen? Gericht op psychologie in systemen.

Zo Maak Je Die Online Cursus Wél Af En Meer Tips Om Bij Te Leren

Dit doe je door een scriptie te schrijven over een gekozen onderwerp on jouw gekozen richting. Hiermee toon je aan dat je alle benodigde kennis en inzicht op zak hebt om je bachelor diploma te behalen. Wat is het verschil tussen de universiteiten waar je de studie kan volgen?Onderstaand overzicht heb ik zelf gemaakt op basis van alle informatie over de studies.

Landingspagina cursussen volwassenen   ROC Friese Poortrocfriesepoort.nlOnline cursus Digitale Tools #2 - Blijven Lerenblijvenleren.net


Groningen Utrecht Nijmegen UvA VU Maastricht Tilburg Beta* Combi alfa, bèta en gamma* Combi alfa, bèta en gamma* Bèta* Combi alfa, beta en gamma* Bèta* Combi Ja Ja Ja Ja Ja Nee, alleen met wiskunde B Ja Beoordeling examencommissie Ja of behalen Wiskunde-examen Ja Ja Ja Ja, op wiskunde B Ja Ja Ja Ja Ja Nee Nee Nee 15 januari 15 januari 15 januari 15 januari 1 mei 1 mei 1 mei Engels Nederlands Engels Nederlands Engels Engels Engels * uitleg Beta, gamma en alfa:• Bij bètawetenschappen bestudeer je de niet-menselijke natuur, zoals natuurkunde en wiskunde.• Bij alfawetenschappen bestuur je de producten van menselijk handelen, zoals taalkunde, letterkunde en geschiedenis.• Bij gammawetenschappen bestudeer je het menselijk handelen, zoals psychologie, sociologie en economie.

Devops

Daar bovenop heeft elke universiteit nog hun eigen specifieke eigen stempel op de opleiding gedrukt. Hun eigen specialisme. Wat dat is, lees je in onderstaande tabel en daarna per universiteit verder uitgewerkt. Specialisme Universiteit Specialisme Universiteit Groningen Programmeren, wiskunde, cognitief modelleren*, logisch denken en handschriftherkenning Utrecht UU De basis en theorie achter KI, logisch denken, filosofie, psychologie en linguïstiek (taalkunde) Nijmegen RU Grote nadruk op cognitief modelleren*.

Maastricht University (knowledge engineering) Wiskundige achtergrond van AI, informatica. Projectmatig (dus veel in groepen aan vraagstukken werken). Tilburg Kunstmatige intelligentie met menselijke cognitie en technische innovatie. data analyse methode . *betekenis cognitief modelleren: het onderzoeken van bestaande intelligentie van mensen en dieren om te gebruiken voor het inzetten van intelligentie computers en robots.** betekenis beeldbewerking: Het trainen van computers om beelden te kunnen verwerken, identificeren en analyseren.

191 Devops Trainingen & Cursussen - Eduvision

In Groningen biedt de universiteit aan de faculteit Science & Engineering de studie Kunstmatige Intelligentie. De focus van deze opleiding ligt op programmeren en wiskunde. Je leert hier de achtergrond van menselijke intelligentie en hoe het werkt. Je leert intelligentie simuleren en met deze kennis werk je aan de ontwikkeling van nieuwe programma’s, producten en robots.

Onderwerpen waarmee je te maken krijgt zijn handschriftherkenning, cognitief modelleren, logica, taalkunde en machine learning. Dit betekent dat de nadruk vooral op programmeren ligt. In Utrecht is de opleiding verbonden aan 3 faculteiten. Dit laat zien hoe breed de studie in elkaar zit. Het gaat bij deze opleiding om de vraag hoe je kennis in een computer stopt en hoe je die computer met die kennis laat werken.

Apache Hadoop Training - Voor De Beste Cursus

In onderstaande PODCAST hoor je meer over de keuzerichtingen die deze universiteit aanbiedt. Ook hoor je meer over waarom deze studie minder technisch is dan de andere universiteiten en wat de voordelen hiervan zijn. De studie is wat minder technisch dan de andere studies. Je leert bijvoorbeeld niet hoe je robots ontwikkelt.

More from Trainen, Leren

Navigation

Home